نوجوانانی كه به حد كافی ریزمغذی‌هایی را كه بطور معمول در میوه و ماهی یافت می‌شود دریافت نمی‌كنند بیشتر مستعد ابتلا به آسم، سرفه و خس خس

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، محققان دریافتند ریه نوجوانانی كه كمترین میزان مصرف میوه و به ویژه ویتامین سی را دارند، ضعیف تر از ریه دیگران است. نوجوانانی كه ویتامین یی Eكمتری مصرف می‌كنند بیشتر مستعد ابتلا به آسم هستند. ویتامین یی در روغن‌های گیاهی و مغز آجیل یافت می‌شود.
جین برنس از دانشكده بهداشت عمومی هاروارد می‌گوید میزان توصیه شده مصرف ویتامین سی كه
۸۵
گرم در روز است برای سلامت ریه نوجوانان كافی نیست.
بسیاری از مطالعات عادات غذایی ناسالم را با مشكلات ریوی مرتبط شناخته است.
محققان
۲هزار و ۱۱۲
نوجوانان آمریكایی و كانادایی را بررسی كردند.
آنها دریافتند این نوجوانان كمتر از میزان توصیه شده میوه و سبزی می‌خورند.
این یافته‌ها در مجله “
chest
منتشر شده است.
فقط
۱۱
درصد این نوجوانان روزانه مكمل‌های ویتامین دریافت می‌كردند.
این تحقیق نشان داد احتمال ابتلا به آسم و مشكلات تنفسی مانند خس‌خس سینه در نوجوانانی كه میوه كمتر می‌خوردند و میزان اسیدهای چرب امگا
۳
كمتر دریافت می‌كردند بیشتر بود.
حتی مصرف مقادیر كم اسیدهای چرب امگا
۳نقش حفاظتی دارد. ماهی مهمترین منبع امگا ۳است كه غذای مورد علاقه نوجوانان نیست. امگا ۳
همچنین در روغن تخم كتان و گردو و نیز برخی سبزیهای سبز رنگ یافت می‌شود.
اسیدهای چرب امگا
۳
التهاب ریوی را برطرف می‌كنند. خواص آنتی اكسیدان ویتامین‌های سی‌و یی و سایر تركیبات موجود در میوه‌ها از سلولهای جدار داخلی مجاری تنفسی در برابر آسیب رادیكال‌های آزاد محافظت می‌كند.
سیگاریهایی كه ویتامین سی دریافت نمی‌كنند احتمال سرفه، خس‌خس سینه و ایجاد خلط در آنها بیشتر است.
یك چهارم نوجوانان مورد بررسی سیگاری بودند و بیش از
۸۰
درصد آنان دوز مجاز ویتامین سی دریافت می‌كردند.
محققان، فقر و سایر عوامل در تشكیل عادات غذایی سالم را در این میان بررسی نكردند.
آنان افزودن ویتامین دی به آب پرتقال و خوردن تمام انواع میوه‌ها و سبزیها و ماهی را توصیه می‌كنند